2010. július 16., péntek

Weboldal és szappan

Az elmúlt 2 hétben egy kicsit el voltam havazva. Elvállaltam egy weboldalt, amire azt gondoltam, hogy 1 hét alatt végzek vele, aztán három lett belőle.
http://zpolytanuhu.extra.hu

Sokat tanultam:
  1. mielőtt árat mondok, ki kell kérdezni a megrendelőt arról, hogy pontosan mit akar, és milyen terjedelemben. Nem jártam rosszul, mert azért még így is jól jövök ki belőle
  2. ezeket le is kell írni
  3. maximum 8 órát szabad dolgozni, különben bedilizek
  4. délután és este nem szabad szkájpot bekapcsolni, telefont felvenni
  5. tudom már, hogy hogyan lehet több nyelvű weboldalt készíteni, olyan zászlóra kattintósat (ez volt a fő sikerélmény, mert ebbe egyszer már beletört a bicskám)
  6. egy csomó funkcióját felfedeztem a webshopnak (több kép egy termékhez, ilyenek)
  7. rájöttem, hogy a weboldalazással pénzt is lehet keresni :D
Septibe csináltam is egy ilyet: http://mirta.hu/weboldalkeszites (Ennél meg azt tanultam, hogy hogyan lehet olyan mozgósra csinálni a fenti bannert)

Szóval ezek vannak. Vasárnap nálunk lesz 2 db szappankészítős tanfolyam (már előre fáradt vagyok). én citromos-mentás szappant készítek kókuszvajjal. Ha kértek, adok mintát, de van egy olyan gyanúm, hogy a szappankészítést meg fogom szeretni.
Augusztusra már 3 tanfolyam tele van (12 tanuló),+ a krémes egyebes tanfolyamra is van már 1 csoportnyi, szóval holnap beszélek Éva mamával, hogy kellene a konyha.
(Vele "társultam": www.creativiky.hu, közösen csinálunk tanfolyamokat, ő egyedül nem győzi, én tanulok, és pénzt keresek, stb. Az ő szappanjai vannak a webshopban)


Én már nagyon várom az ecseteket, meg a többit, bár pont nem lesz kin használni, de sebaj!