2009. október 19., hétfő

Amíg nem voltatok itt..

... átalakítottam a Mirta blogot, hogy jobban nézzen ki. De most még csak nektek mutatom meg, mielőtt elárasztom az étert a weboldalammal és a bloggal.

http://cukorpaszta.blogspot.com

A sablont itt találtam: http://btemplates.com/
ingyenesek és szerintem nagyon igényesek is. Ha kell segíteni a telepítésben, szóljatok

katasztrófa

Anyuéktól jelentkezem.

Ha nem velünk történt volna, nem hinném el.

Ez egy rossz vicc.

A jelen helyzet szerint nincs gáz az egész házban, ahol lakunk. Nincs fűtés, meleg víz, és főzési lehetőség a kábé 60 lakás egyikében sem.
Ez a történet vége - a hepiend várat magára.

A kezdet pedig sajnos az egyik ötödik emeleti lakásból indul - tőlünk...
Egy apró hibából kerekedett ez az óriási kalamajka.
T és M nekiálltak ugye fűtést szerelni a lakásunkban. Szerelővel tárgyalva, kicserélték amit ki kellett, leengedték a rendszert, satöbbi (gőzöm sincs, nem értek hozzá). Itt tettük le a fonalat az előző bejegyzésemnél.
Na hát az történt, h össze lett cserélve a víz és a gáz bemenet. Ez volt az utolsó simítás, csövek be a vélt helyükre, rendszerfeltöltés indul... amikor is csobog a gázcső...!
Innen felgyorsultak az események, kijött a Gázművek, járdát feltör, a leendő üzletünket feltör, vizet leszív, oké. (Kivéve, h szabálysértési eljárás lebeg a fejünk felett...)
De. Ha már ott voltak, csináltak/niuk kellett egy ún. tömörségi próbát, csak ezután adhatják át biztonságban a rendszert. Ami egy 50 éve hozzá nem nyúlt csőrendszernél sok reménnyel nem kecsegtet...
El kellett zárni minden lakásban a gázt - eltelt egy kis idő, mire minden egyes lakásba bejutottak - és bármennyire is imádkoztunk csodáért, az eredmény sajnos nem jó. A rendszer nem tömör, a gázt így nem adják vissza, ki kell cserélni a mindent.
Ami hónapokba telhet...!!!

Kivagyok. Most miattunk megfagynak a lakók. Persze csak mi szolgáltattuk az apropót, minden környékbéli ház megbukna ezen a tömörségi próbán, és már rég le kellett volna ellenőrizni h van-e szivárgás, satöbbi, de ez nem vigasz annak, aki fázik, és megbetegszik az otthonában.



Ahh.