2009. június 28., vasárnap

dumálgatok

Semmi extra, de hogy legyen mit olvasnotok.
Ma reggel M + én elbuszoztunk Rózsára.
Rollerral, ahogy kell.
A fiúk itthon durmoltak - T előző éjjeli fellépés ürügyén, S meg hát csecsemő voltából kifolyólag, jobb dolga épp nem lévén.
Minden szép és jó lett volna, ha az eső nem kezdett volna rá igen rendesen, úgyhogy hazafelé kocsikáztattuk magunkat, kedves testvéreknek hála.
Az istentisztelet bennem megmaradt gondolata: Ábrahám elég éltes korában kapta Izsákot - de megkaphatta volna Őt - az ígéret beteljesedését - hamarabb is, ha "kivonul", ha engedelmes, és elhagyja, amit el kell. Isten kivárt. Vagymi. A lényeg a bennem felmerülő kérdés: Én miről csúszok le, ha nem adom Istennek, amit csak adhatok? Milyen lehetne az életem, ha úgy valójában az Övé volna?
Ilyesmik.
Meg hogy azon nyűgök, h nincs időm. De ez nem igaz. Mert van. Kevéske, de van. A bökkenő, h okosan használom-e azt a kevéskét.
(Sosem volt erősségem az időbeosztás, tudatos elhatározások satöbbi)
Na aztán haza, család felpakolása és irány Csepel, apukám. Ettünk egy jót, örült a gyerekeknek, rövid beszélgetés, aztán irány tova.
Délután újabb testvériség, együttima, dumaduma az imaházban. Mondanom se kell, egyik gyerek jobban nyűglődött mát, mint a másik, túl sokat nem aludtak ezidáig. S jófej, nem sír, hanem kiabál, amikor elege van, de olyan határozottan teszi, h akkor aztán tényleg valaminek történnie kell...
De itt még nincs vége a napnak, ki Téténybe fúrószerszámok szállítása okán, ott egy kis családi piszi-puszi, nagyon röviden, mert gyerekek addigra tényleg k.o.-k.
Itthon még ruhaválogatás, mert lett egy jócsomó fiúcska és néhány lányka ruhánk, gyülekezeti kézről-kézre járás folyományaként. Lesz is egy filléres vásár valamikor októberben, mert annyi jó cucc van, ami összegyűlt így-úgy mindenhonnan, mindenkitől.
Most meg még teregetek, aztán 1nap1kép, aztán ágybaájulás.
És megköszönöm a szíves meghívást ide, és közlöm: élvezem! Sok csók Nektek Vikkáék, várjuk a beszámolóitokat minden lényeges és lényegtelen történésről veletek, körülöttetek, bennetek és általatok! :)
jóéjt
T