2009. július 17., péntek

COCO CHANEL



MOZI MOZI MOZI
megnéztük a Coco Chanel filmet. A méltán híres tervezőnő korai éveit dolgozza fel. Egy kislány, aki korán elveszti édesanyját, és apja árvaházba adja a testvérével együtt. nem túl fényes kilátás a jövőre, de összeszorított fogakkal, sok akarattal, és persze különc személyiséggel az ember lánya kiemelkedhet! Ennek eredményként lehetősége lesz a nőket felszabadítania a fűzők szorításából, kénylemes sportöltözöteket alkot, behozz a nők ruhatárába a nadrágot, és a "férfias anyagokat". Nevéhez köthető a kosztüm, és 1919-ben indult hódító útjára az örök "little black dress".
A film az árvaházba kerüléstől az első szalonbemutatóig mutatja be Coco életét. Hogyan élt, amikor táncosnő volt egy vichy-i mulatóban, majd munka és szállás híjján egy gazdag ember házába furakodott be, és harcolta ki maradását. Ő sem menekülhetett az elsöprő szerelem elől, amely igen hamar tragikus véget ért, de ennek hozománya lett a ma is élő divatház!
Gabrielle "Coco" Chanel, nehezen jött rá, hogy miylen vállakozásba is szeretne fogni. Végül kalapok tervezésébe kezdett, amiben nagy szerelme támogatta anyagilag is, és saját szalont nyithatott. " divatok jönnek-mennek, de a stílus marad"

meleg, számítógép, Amerika

Asszem utálom a meleget. Azt a fajtát, amitől estére minden testrészed ragad, és nem tudsz mit tenni, hiába a ventillátor, a sötétítés...
Tegnap ilyen volt.
Volt vendégünk is. Az egyik Ati focis társa a táborból, aranyos volt. Most megy 5.-be, és alacsonyabb, mint Ati, meg vékonyka is. Kb. 5 perc alatt jéggé fagyott a medencében, de azért, még 3/4 8-kor is bementek mindketten a raklapról fejes ugrálni.
A másik régen látott Czimi/Gizi/András, aki úgy tűnik, hogy életet lehelt a gépünkbe. Jó a net jelerősség, kiderítette, hogy miért kapcsolt ki mindig...azt lehet, hogy nem tudjuk javítani, mert már "régi a gép" Szegény elfeleségtelenedett. Zsófi most diplomázott a Pető Intézetben, és már kint is van Ámerikában dolgozni 5 hétre, és szeptemberben megint megy.

Szóval most nekiállok dolgozni, remélem menni fog.