2009. július 9., csütörtök

miért nem

én meg itt, itt nálatok, és írok, ha van net, de nincs.
olyan jó amúgy, valahogy mindenhez sokkal inkább kedvem van, főzök, játszom, gondolkozom, és élvezem a napot/szelet az arcomon.
ráleltem a polcotokon egy könyvre, amit kölcsönbe el is kéregetnék, bár én lassan végigolvasom, de T is igényt tartana rá - épp érdeklődéssel lapozgatja. szóval az ominózus kincs: Pénz nélkül gazdagon. a címétől amúgy rosszul vagyok, olyan mint egy ócska reklámszlogen.

ma az a frányadög cicuka belógott a házba, seperc alatt már a lépcső tetejéről nézett le rám azzal az átható, mindjárt-neked-ugrom-és-szétkarmolom-az-arcod macskanézéssel. (na jó, amúgy kezdem belátni, h talán lehet, h egy picikét belelátok dolgokat ezekbe a szágokba... hát a macskafóbiák természete már csak ilyen...).
na de, én egy hős bátorságával lecsalogattam, és kicsalogattam, és egy villámgyorrrs mozdulattal kicsuktam. mindösszesen egy virslire volt szükségem mindehhez.

M az otthoni 1 órás alvása helyett itt 2-2 és fél órán át húzza a lóbőrt - hiába, a jólevegő! ez nagyon szép, csak éppen meglett ennek a khm problematikája, súrolom is a matracot... lehet, biztonságosabb lesz pelusra visszetérni erre az időre...

most meg megyek, és kiélvezem, h itt még KÁD is van.
jóéjt mindenkinek!

Sárgabarack lekvár

Tegnap lekvárt főztünk. Sárgabarackot.
Az árusnál volt mindenféle ember, idősebbek, fiatalabbak, egészen fiatalok. Olyanok, akik már évtizedek óta saját lekvárt főznek, és olyanok is, akinél tutira a bejárónő fogja megfőzni a gyümölcsből a lekvárt.
Az eladók tök rendesek voltak, úgy néztek ki, mint apa-anya-fiúgyerek-lánygyerek. (persze a gyerek már felnőtt volt)
Szó nélkül kiszedegették a csúnya szemeket a rekeszből, nagyon jó áron adták, és nagyon udvariasak voltak.
Anyuka mosott temérdek üveget, utána mostuk, pucoltuk, daráltuk a barackát, és 2,5 óra alatt a 20 kg barack bekerült az üvegekbe lekvár formájában.

Ez az árva fél-üveg maradt, sajnos meg kell enni, nehogy megromoljon. :)
Mindnekinek ajánlom figyelmébe a www.tudatosvasarlo.hu és a www.elotisza.hu weboldalakat. Itt jó áron lehet közvetlen termelőktől mindenféléhez jutni.