2009. július 3., péntek

Megint itthon


Csikósék visszajöttek Balaton országból. Képeket itt lehet nézni, de azért egyet mutatok.
Nagyon jó volt, örültem is, meg nem is, hogy haza kell jönni. Rájöttem, hogy nagyon-nagyon szeretem a Balatont és a környékét, Somogy megyét, meg a vizet, meg mindent. A válság eltüntette erről a vidékről a gagyiárusokat, a májszbitte árusokat, a hangos sramlis, hasmenéses csehókat. Kicsit otthon éreztem magam ott is. A nyaraló pont jó volt, 2 utcányira a parttól (minden utca végén WC-s kiépített szabadstrand van), rengeteg kacsa, hattyú, sikló, béka volt, senki nem háborgatta őket. A stand és a víz tiszta, a fenti kép is a strandon készült. Vittünk 2 Bolyki gyereket is, azok már totál barnák voltak, mi egyszer-kétszer leégtünk, de azért barnultunk is, főleg Ati. Az idő szuper volt, estefelé menetrend szerint érkezett a vihar. Mi persze ilyenkor is a vízben voltunk ;)
De azért feltöltődtem, és vetem magam belefele a munkába!

beszámoló

akkor elmesélem, hogy.
voltunk Dunavarsányban, a Rukkel-tónál. bányató csúszdákkal, pálmafás napernyőkkel, fagyival és hotdoggal, meg mindennel, ami kell. ez volt az egyik szülinapi ajándékom (a másik egy kenyérsütő, juppiii).
a tó vize hideg, de tiszta, egy lankás részen pedig M számára is beletocsogható. egész nap a vízben lógott volna. ha nem, akkor csak azért, mert hordta ki. a vödrében a homokgödörbe.
vagy fagyizott.
e két kivételtől eltekintve folyamatos vízbenlét. S pedig jókat aludt a pokrócon, az árnyékban.
a legszebb perc pedig, amikor - M-re T felügyelt, S aludt, így én - leheverhettem a törülközőre, még kellemesen hűvös fürdőruhában, melegített a forró nap, lehunytam a szemem, és egy kicsit megszűntem...
hazaindulást pedig tökéletesen időzítettük, akkor esett rá az autószélvédőre az első óriás viharcsepp, amikor becsuktam magam mögött a kocsiajtót.